
Tohle je už taková tradice před každou delší cestou nebo dovolenou. Raw tyčinky dělám rovnou z celé 1 kg datlové pasty.
Suroviny:
➸ Datlová pasta slouží jako pojivo (můžete experimentovat i s fíkovou pastou, sušené fíky mají skoro 2x víc vápníku než čerstvé).
Od té doby, co jsem v obchodě se zdravou výživou objevila datlovou pastu, se už nikdy netrápím ani s mixováním namočených datlí do základu na spodek raw dortů.
➸ Suché ingredience podle chuti a vašich výživových preferencí.
Strouhaný kokos, goji, sušené meruňky, kakao, skořice (zkoušela jsem i perníkové koření), ořechy. A ráda tam schovávám konopný protein.
Postup:
➸ Datlovou pastu vždy nakrájím na menší kousky, ať se s ní líp pracuje (ale v létě je celkem měkká a poddajná). Taky záleží na značce, některé jsou tvrdé, jiné krásně měkké.
➸ Přidám suché ingredience od oka (v průběhu jsem ještě 2x přisypala, hlavně konopáku, ať je to výživnější pro ty malý mlsouny, má skvělej poměr omega…).
Jindy jsem dávala i skořici, chutná to potom jako perníčky.
➸ Trochu práce a funění při vmačkávání ingrediencí a hmota je na světě.




➸ Pečícím papírem nebo něčím jiným (třeba igelitem) vyložím formu (chlebová nebo i plastová krabička posloužila) a do požadované velikosti vytvaruju. Na Vánoce nebo pro mrňata z toho můžete udělat kuličky.
➸ Nechám ztuhnout v lednici a poté krájím na tyčinky. Někdy (hlavně v létě) je trochu otlačím z každé strany v kokosu, aby se k sobě moc nelepily (balit každou zvlášť do papíru se mi nechce).
Potom to naskládám do větší krabičky
Potom to naskládám do větší krabičky


Tyčinky na cestách vydrží dlouho (je tam všechno sušené). A chutnají i dětem, prý dělám nejlepší tyčinky, lepší než kupovaný a to je co říct.
Pro nás neodmyslitelná záležitost na cestování s dětmi. Obdoba mých oblíbených kakaových raw tyčinek (1 ks asi za 26 kč), toto je mnohem levnější (1 kg datlové pasty jsem posledně kupovala za 83 Kč) a jako bonus není každá zabalená v plastu.
↟↟↟↟↟
Sdílejte na fb: